Wat-is-er-nog-in-huis-ovenschotel.
De boodschapjes van Appie worden pas morgen bezorgd, dus we kijken eens in de koelkast wat er nog is om een zondagsmaaltje te bereiden.
Ingrediënten:
- Witlof
- Prei
- Ui
- Knoflook
- Kaas
- Kip
- Olijfolie
- Aardappelen
- Honing
- Ketjap
- Citroensap
Bereiding:
Snij de kippendij in reepjes en marineer ze in een mengsel van twee eetlepels olijfolie, een kneepje citroensap, theelepel ketjap, theelepel honing, een fijngesnipperd uitje en twee fijngesnipperde teentjes knoflook. Laat een tijdje marineren.
Verwarm de oven voor op 220°C. Kook de aardappelen. Ontdoe de witlof van zijn bittere kern en snij deze in kleine stukjes. Snij de prei ook in kleine stukjes. Roerbak de prei en witlof ca. 3-4 min. in een eetlepel olijfolie. Voeg de gemarineerde kip toe en bak nog ca. 6 min. Stamp de gekookte aardappelen tot puree met een beetje kookvocht of een klein scheutje melk. Leg het prei-witlof-kip-mengsel in een ovenschaal, en spreid de aardappelpuree in een laagje daar overheen. Strooi ruim geraspte kaas over het geheel, ik gebruikte een mengsel van parmezaanse kaas en gewone belegen kaas. Zet in de oven en laat het ca. 15 min. garen en gratineren.
Eet smakelijk!
Smaakte prima, en fijn alle restjes groenten weggewerkt.