Wentelteefjes

0
(0)
Wat doe je met brood van gisteren? Er was nog nog een flink stuk Marokkaans brood over. De volgende ochtend het brood opengesneden en in stukken verdeeld.  2 eieren, melk en een beetje kaneel met een vork losroeren in een diep bord en het brood hierin weken en dan bakken in een grote koekenpan. Afijn, iedereen weet hoe je wentelteefjes maakt… Maar misschien denk je er niet onmiddellijk aan dat je dat ook van Turks of Marokkaans brood kan maken, zelfs met oud kerstbrood of krentenbrood kan het prima.

Ze waren heerlijk.
Weet je trouwens waarom ze zo heten?
Het is een verbastering van "wentel 't eventjes". Of het komt van "wentel" (van het werkwoord wentelen) en "teef" (een oude benaming van gebak: 'appelteef'). 
In Frankrijk en België heten ze "pain perdu" : verloren brood, want je hergebruikt oud brood. 

Hoe lekker is dit?

Gemiddelde 0 / 5. Hoeveel keer geproefd? 0

Nog niemand geproefd?