Wortel-paprikasoep
Beetje experimenteren met de dingen die je hebt – bovendien: (vrijwel) overal kan je soep van maken. π
Ik begin altijd met een uitje fruiten, dat is de smaakversterker. Verder kleingesneden wortel en paprikastukjes uit de vriezer. Even aanzetten in de olijfolie, voor de tropic touch gaat er een klein stukje fijngesnipperde gember bij. DanΒ 1 liter water en twee boullionblokjes toevoegen, na 15 min pruttelen pureren met de staafmixer. 200 ml kokosmelk en een uitgeperste sinaasappel erbij. Verrassende smaak, niet gek! π
Ging het tegelen daarna beter of slechter π€£
Beter. Nou lekker, dat valt me van je tegen! π
Hij was echt lekker, fris, zoetje en zuurtje tegelijk. Ik heb wat voor je bewaard in de vriezer!
Grapje! Ik proef hem graag!
Ik zie dat je de bevroren paprika in de vergiet laat ontdooien…..dan wordt het zo’n slap snotje…..ik bak m gewoon bevroren mee….blijft het bite houden…..
Overigens ook leuk op Koningsdag
…π§‘π§‘
Dank voor de tip. In dit geval niet zo erg, want de staafmixer gaat er toch nog doorheen.