Zaanse mosterd soep
Mosterdsoep
Weet zeker dat deze in de familie gemaakt wordt…ik geef mijn versie zoals ik deze al decennia maak.
4pers:
Fruit een dun gesnipperd sjalotje en een teen knoflook zachtjes in wat roomboter
Voeg 1 liter kippenbouillon toe. Daarin 3 flinke eetlepels Zaanse mosterd, een kuipje smeerkaas en een scheut kookroom. Goed doorroeren met een garde tot aan de kook. Naar wens een beetje verdikken met maïzena.
Af maken met uitgebakken bacon en een lenteuitje. P&Z naar smaak toevoegen.
lekker pittig supke….
En hij was lekker! Persoonlijk mag ‘ie van mij een ietsepietsie dikker, maar de smaak was heerlijk!
Inderdaad, het bekende recept! Als je geen lente-ui hebt, kan je ook een prei in dunne reepjes snijden.
En je kan de soep makkelijk wat dikker maken met maïzena of bloem.