Zalmtaart
Een klassieke combinatie: zalm en spinazie, maar nu eens in een taartvorm. Eerst de spinazie laten slinken met een sjalotje, knoflook en een half pepertje. Taartvorm bekleden met bladerdeegvelletjes (origami), de zalm er op en daar bovenop de spinazie. Toedekken met meer bladerdeegvelletjes, bestrijken met een geklutst ei en 20 min. in de oven bakken op 200°C.
Bij het proeven bleek helaas dat het bladerdeeg waarschijnlijk te oud en uitgedroogd was geweest (aangebroken pakjes in de vriezer), de vulling was wel erg lekker maar het grootste deel van het omhulsel hebben we maar gelaten voor wat het is … 🤔
Euhhh… misbaksels mochten toch ook gepubliceerd worden? 😃
De zalm en de spinazie waren heerlijk!
Euhhh… misbaksels mochten toch ook gepubliceerd worden? 😃
Zekers daar leren we allemaal van toch…..
Al lezende dacht ik …dat wordt te vochtig op de bodem
Nee, het vocht viel reuze mee, spinazie na het slinken heel goed laten uitlekken, eventueel in een vergiet met vork wat uitdrukken. Het lag volgens mij echt aan de “ouwe taaie” uitgedroogde velletjes bladerdeeg.