Zomerse Zuurkooltaart met kaas
Bij zuurkool denk je meestal aan een winters gerecht, maar dit is een heerlijk frisse zomerse hartige taart.
Ik maakte hem nu van bladerdeeg, maar je kan ook een ander deeg nemen.
Beleg de ingevette quichevorm met het deeg, en verspreid daar een pond (goed uitgeknepen) zuurkool over. Bestrooi met peper, tijm en karwijzaad. Leg er 200gr gehalveerde kerstomaatjes, 1 in stukjes gesneden paprika (voor de kleur is groen wel leuk, maar als je een rode in huis hebt, neem je die) en een handvol kleingesneden olijven op. Dan beleggen met 200gt verkruimelde blauwaderkaas. Als je geen fan van deze kaas bent, neem je gewoon feta of geitenkaas! Tenslotte giet je er een mengsel van crème fraîche en geklopte eieren over. Zet ong. 40 minuten in de oven.
Heerlijk.
Weer eens wat anders dan anders. Leuk