Zucchine capricciose
Een regenachtige mei dag op Borgo Cloz, zo vaak in mei dat het cats & dogs regent.
Echt ’n dag om eens iets nieuws uit te proberen in de keuken. Dus: [wat eten we vandaag] zucchine capricciose blz. 584 van de Cucchiaio d’Argento. De bijbel van de Italiaanse huisvrouw, ‘ de zilveren lepel ‘ in de Nederlands. Volgens mij hebben wij allemaal een exemplaar in de boekenkast sectie koken.
De smaak van ansjovis in deze combinatie was verassend. Ik heb het gecombineerd met rozemarijn krieltjes en bistecca flinterdun… ’n seconde in de grillpan laten glijden.
Willem en ik (zei de gek) hebben gediscussieerd over de mozzarella… Mischien beter Parmigiano erover maar ik denk dat die combi met ansjovis niet zo goed is. Volgende keer zal ik het combineren met ’n stukje gebakken merlozzo (kabeljauw) ik daag je uit… Maak het….
En deel je ervaring op bakken-wie-ein-tiet.
Ziet er heerlijk uit, ga ik zeker ook eens proberen. Ik denk overigens dat het die Parmigiano best hebben kan…
En inderdaad, hier staat ‘ie ook in de boekenkast:
Hoor graag jullie ervaring… Ik denk dat er nog verbeteringen zijn.??