zuurkool schotel
Nou dat is ook wat….
Via de zoekfunctie van baktUmaar kom ik geen resultaten tegen op zuurkool.
Is er nog niemand die een gerecht geplaatst heeft met” zoermoos” ?
Bij deze dan, makkelijk maar lekker.
Kruimige aardappelen
Zuurkool
2 appels
Rookworst
Beetje melk
Honing
Jeneverbesjes
Kummel
De zuurkool eerst n beetje afspoelen als je het minder zuur wilt, anders gewoon uit laten lekken in vergiet . Vervolgens even opzetten met een scheutje melk en honing en enkele jeneverbesjes en wat kummel.
Kruimige aardappels koken en puree van maken met n klontje boter nootmuskaat en eventueel wat warme melk.
Appel ontdoen vh klokhuis met een appelboor en er schijven van snijden.
Ovenschaal beboteren, laagje puree,zuurkool en rookworst plakjes. Dan weer puree . Daarop de appelschijven mooi verdelen en de rest vd rookworst. Bestrijk de appel met wat vloeibare boter voor een mooi kleurtje.
25 min in de oven en smullen maar.
Deze schotel ziet er echt heel mooi uit! Vincent houdt niet van zuurkool, maar ik heb wel onlangs voor pap een lekkere authentieke zuurkoolschotel gemaakt met spek en worst, hij heeft er van gesmuld!