bananen koekjes
Er staan al veel recepten met banaan op baktumaar, brood,cake crumble enz….maar nog geen Koelies
wat doe je met een oude bruine ugly banaan?
Koekjes maken…..
INGREDIËNTEN
150 gram ongezouten roomboter
50 gram fijne kristalsuiker
100 gram lichtbruine basterdsuiker
1 ei (M)
1 tl vanille-extract
1 rijpe banaan (geprakt)
200 gram bloem
100 gram havervlokken
2 tl bakpoeder
snuf zout
200 gram pure chocolade rasp
Naar Mijn Eigen idee deed ik nog fijne stukjes pistache noten in en laat ik de havervlokken achterwege..
In een kom klop je de boter en beide soorten suiker romig. Voeg het ei en de vanille-extract toe en mix tot deze zijn opgenomen, hetzelfde doe je met de banaan.
Bloem, havervlokken, bakpoeder en zout voeg je tegelijk toe, kneed tot de droge ingrediënten zijn opgenomen. Als laatst voeg je de chocolate chips toe, kneed deze er gelijkmatig doorheen. Het deeg is behoorlijk plakkerig, dat is prima en geeft het lekkerste resultaat.
Zet het deeg minimaal een uur in de koelkast zodat het wat steviger wordt.
Maak dan balletjes van het deeg die je op een met bakpapier beklede bakplaat legt, druk ze een heel klein beetje platter.
Dat gaat handig met de bolle kant van een met olie besmeerde eetlepel.
Bak de bananenbrood koekjes op 180 °C 17 minuten of tot de randen mooi goudbruin kleuren.
Leuk om te doen denk ik. Smaakten ze ook?
Ze zijn lekker luchtig en bros bros bros…. waarschijnlijk door het weglaten van de havervlokken!