[bijgerecht] hasselback van zoete aardappel.
middelgrote zoete aardappelen
olijfolie
peper en grof zeezout
(verse) rozemarijn
oven
ovenschaal of bakblik
ZO GA JE TE WERK
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Borstel de zoete aardappels onder de kraan even goed schoon. Ik gebruik hiervoor een champignonborsteltje. Werkt perfect!
Schillen hoeft lekker niet, dat scheelt weer!
Snijd aan de onderkant een klein stukje van de aardappel af zodat deze stabiel blijft staan. Niet altijd nodig, maar soms heb je te maken met een eigenwijze aardappel.
Snijd de aardappel in dunne plakjes van ongeveer 4 millimeter, maar zorg ervoor dat je op tijd stopt. Je wilt de aardappel wel ‘heel’ houden. Wil je zeker weten dat je niet te ver snijdt? Leg de zoete aardappel dan tussen 2 eetstokjes of tussen 2 snijplanken.
Spoel de aardappel even af onder de kraan.
Besmeer de zoete aardappel met vloeibare kruidenboter
Bak de hasselback in een ovenschaal in ongeveer 45 minuten gaar.(afhankelijk hoe groot de aardappel is)
Geserveerd met een dip van crème fraiche en mierikswortel met wat peterselie oid.
Prachtig!