Boerenkoolquiche

0
(0)

Alle ingrediënten voor boerenkoolstampot in huis, inclusief een heerlijke ambachtelijke rookworst, maar opeens bedacht ik me – laten we eens wat anders verzinnen. Het werd een lekkere quiche: 125 g spekjes in de pan, een uitje snipperen en even aanzetten, dan 200 g boerenkool erbij en 2-3 minuten roerbakken, niet te lang, hij moet alleen even slinken en wat glanzend worden,het gaart verder in de oven. Ondertussen de quichevorm bedekken met velletjes pizzadeeg (eigenlijk had ik bladerdeeg willen gebruiken, maar die had Elise al stiekem meegenomen naar ’t Zuuje 😄), daar de mix van spekjes, ui en boerenkool op uitspreiden en overgieten met een mengsel van 4 geklutste eieren, ca. 100 ml koffiemelk en wat vers gemalen peper. Een restje strooikaas eroverheen om het geheel te completeren, en dan 35 min. in de oven bakken bij 200°C. Na ca. 20 min. even kijken en indien gewenst afdekken met alu-folie om te voorkomen dat de bovenkant aanbrandt. Heerlijk! En de worst bleef in de kast voor de volgende keer… 😉

Hoe lekker is dit?

Gemiddelde 0 / 5. Hoeveel keer geproefd? 0

Nog niemand geproefd?

Ik hou van koken met wijn. Soms doe ik zelfs een scheutje door het eten...