Boeuf Bourguignon met stoofperen
Ik vergeet helemaal te posten dat ik vrijdag een heerlijk Boeuf Bourguignon heb gemaakt, op basis van 1 kg riblappen en een hele fles Bourgogne Pinot Noir. De wortel, champignons en gerookt spek die erin moeten zijn makkelijk te krijgen, Gulpen en Slenaken kennen echter geen verse zilveruitjes maar die heb ik vervangen door hele kleine sjalotjes. Gisteren gegeten, erbij peertjes gestoofd in Glühwein (ideaal, je hoeft alleen nog even wat bruine basterdsuiker, een sliert citroenschil en kaneelstokjes toe te voegen) met een dressing van tot stroop ingekookte Glühwein en een aardappelknolselderij puree met platte peterselie. Vandaag het laatste restje opgewarmd en er weer van gesmuld.
Het was heerlijk! Maar, het voor- en nagerecht ben je vergeten, en die waren ook zeer zeker vermeldenswaardig, dus – daar gaat ‘ie:
Als voorgerecht: een gemengde salade met gerookte ham, geroosterde walnoten en eigengemaakt frambozendressing.
Bij de gedachte aan het nagerecht loopt het water me alweer in de mond: heerlijk roomijs van de plaatselijke (Reimerstok) zuivelhoeve, met La Chouffe likeur opgeklopte slagroom, mini-stroopwafeltjes en een glaasje stroopwafel-likeur.
De keuken is Sjlennich was hier mee méér dan ingewijd!
Heerlijk, boeuf bourgignon!! Heb ik vorige week ook nog gemaakt. Zalig.
Ziet er heerlijk uit, water loopt me in de mond 🤲
Porco Dio….. Wat is dat heerlijk allemaal…… Dat voorgerecht ga ik ook eens maken…. En la Chouffe likeur?? Lekkkurr lijkt me…..