bokkenpootjestaart
Wie eet ze niet… De bokkenpootjes.
Vorige keer had ik ze helemaal zelf gemaakt omdat ze hier niet te krijgen zijn… En je er zo’n vreselijke zin in kunt hebben.
Echter deze pootjes komen van Appie.
De bodem van speculaasjes kruim met gesmolten boter, de in de lengte gehalveerde pootjes rechtop tegen de bakvorm plaatsen. De vulling gemaakt met goed stevig geklopte slagroom, mascarpone, stukjes bokkenpootje, advocaat en vanillesuiker. Alles goed op laten stijven in de koelkast, best een nacht.
Daarna maak je de topping van chocolade ganache;ongeklopte slagroom tegen de kook aan vermengen met zeer pure chocolade, goed doorroeren en op de taart gladstrijken. Afgemaakt met een rond streepje advocaat……
Dat ziet er verdraaid lekker uit. Jammer dat we niet effe op de koffie kunnen om te proeven…
Heb deze met amici gegeten vergezeld met een malvacia dolce Sisiliana… Goede combi ipv koffie….
Ziet er weer zeer profi en erg lekker uit. Wil ook wel een stukje proeven.. 🥞
Maak deze zo weer….