Boterbonensoep
Een lekker snel soepje voor de lunch gemaakt, met ingrediënten “wat staat er nog in de kast”. Nou, daar stond al heel erg lang een blik zgn. boterbonen, ooit een keer meegenomen tijdens vakantie uit een Italiaanse supermarkt. Op gevoel er maar een lekker soepje van gemaakt voor de zondag-lunch: 2 uitjes gefruit, teentje knoflook erbij, bouillonblokje in 250 ml water aan de kook brengen en toevoegen, pakje (500 ml) tomaten-passata erbij, en kruiden met (ook op gevoel) peper, zout, goulash-kruiden, één kruidnagel, beetje gemberpoeder en een beetje gedroogde Italiaanse kruidenmix (basilicum, tijm, oregano). Heerlijk!
Was erg lekker, wat een goed idee om een kruidnagel en een vleugje gemberpoeder toe te voegen, maakte het intrigerend.
Ons zou zeggen….. ” daar maak je unne 💩nog lekker mee