Chili con carne
Plakjes chorizo zachtjes uitbakken, knoflook en uitje erbij aanzetten. Het vlees van drie saucijsjes erbij rul bakken (dus zonder velletje). Paprika, Spaanse peper en tomaten in stukjes gesneden meebakken, een blikje tomatenpuree en een blokje kippenbouillon erbij met 300ml water erbij en de kruiden toevoegen. Half uurtje laten stoven. Een blik kidneybonen afspoelen en toevoegen, en alles nog een tijdje laten pruttelen. Jammie!
En Wim mag alles opeten want helaas houd ik Γ¨ch nie van chili…
Ge wit nie wha ge mist… ππ
Och, wat jammer, het is zo lekker. Ik doe er altijd ook nog een blikje mais bij en vlak voor het opdienen in kleine stukjes gebrokkelde Danablu. Maar dat kan je ook op tafel zetten, want niet iedereen is liefhebber van blauwaderkaas. En natuurlijk zelfgemaakte guacamole erbij! Heerlijk.
Ohhh lekker.. Die chili van Wim…. Die heb ik wel eens gegeten. Voor mij 5 sterren xxxxx
Deze klinkt echt heeeeel lekker! Ik doe er ook knapperige mais bij en ik heb vroeger op zeilkamp geleerd er ook nog stukjes ananas door te doen, een voor mij nostalgische smaak maar niet Mexicaans.
Ja Elise.. Dat herinner ik ook nog…. Ananas erbij…. Mischien nu meer van deze tijd…. Maar toen zeker wel.