Citroenkip met geroosterde bloemkool

0
(0)

Ik wilde eens iets anders met de bloemkool doen dan gewoon stoven. Geroosterd had ik hem nog nooit: rauwe (halve) bloemkool in roosjes verdelen, op bakplaat uitspreiden, besprenkelen met olijfolie en bestrooien met venkelzaadjes. Ideaal erbij omdat het dezelfde temperatuur en baktijd behoeft: citroenkip. Hiervoor kiphaasjes (wij hadden er 3) ‘s middags al marineren in een mengsel van 2 eetl olijfolie, sap en rasp van een halve citroen, klein gesnipperd sjalotje, gesnipperd teentje knoflook, 1/2 theelepel kaneel en 1/2 theelepel gember. Naar smaak peper en zout toevoegen. Naast de bloemkool op de bakplaat leggen, streep honing over ieder haasje leggen en eventueel bestrooien met wat brokjes walnoot/amandel. {CAPTION}

Daarna ca 20 min bij 160 graden in de oven. Het was heerlijk licht en verfijnd van smaak. {CAPTION}

Hoe lekker is dit?

Gemiddelde 0 / 5. Hoeveel keer geproefd? 0

Nog niemand geproefd?