De ballen van Ottolenghi
Vandaag iets speciaals, op basis van de ballen van Ottolenghi een Libanese maaltijd bereid. De Ottolenghi ballen zijn van lamsgehakt, met gemalen komijn en kaneel. Wanneer aangebakken gaan ze pruttelen in een zelfgemaakte tomatensaus. Link naar recepten:
eatwelltraveloften.online/lamsgehaktballetjes-a-la-ottolenghi/
De joghurt/mayonaise/honing/kerrie dressing heb ik er ook bijgemaakt, lekker met het knisperend gebakken stokbrood.
Erbij een salade van linzen, rode ui, avocado, eikenbladsla, komkommer, trostomaatjes, verkruimelde feta en een dressing van citroensap, mooie olijfolie, peper en zout.
Voor de liefhebber nog wat rijst erbij. Overweldigend qua smaken!
Lekkere ballen, 10x zo lekker als de ballen van Jonnie! 😃
Overweldigend van smaak klopt helemaal, Door de kruiden komijn en kaneel waan je je in het midden Oosten. Samen met een topper van een dipsaus maakt de balletjes van Otto een blijvertje, ik ga ze thuis ook maken.
Zo gezegd zo gedaan….de ballekes van Otto staan op de kachel te pruttelen..
Leuk, zal wel heerlijk ruiken, smakelijk voor straks!