De strijd met de rode kool gewonnen
Na wat rampgerechten met rode kool gepost te hebben, vandaag eindelijk een succesrecept: Beierse rode kool, hij was heerlijk!
125 g magere spekblokjes uitbakken. Op het laatste meebakken: 1 gesnipperd ui, 1 gesnipperde knoflook, 1 Elstar in blokjes. 1 pot pure rode kool eraan toevoegen plus nog wat kruiden: 1 tl komijnepoeder, mespunt majoraan, mespunt kruidnagelpoeder, versgemalen peper, knijp honing en een scheut rode wijn. Kwartiertje laten sudderen en dan opdienen.
125 g magere spekblokjes uitbakken. Op het laatste meebakken: 1 gesnipperd ui, 1 gesnipperde knoflook, 1 Elstar in blokjes. 1 pot pure rode kool eraan toevoegen plus nog wat kruiden: 1 tl komijnepoeder, mespunt majoraan, mespunt kruidnagelpoeder, versgemalen peper, knijp honing en een scheut rode wijn. Kwartiertje laten sudderen en dan opdienen.