Erwtensoep!
Wat is er na een winterse wandeling, weliswaar zonder (of met gesmolten) sneeuw, lekkerder dan een dampende kom verse erwtensoep… Vanmorgen al de krabbetjes en spek met de spliterwten op gezet en lekker lang laten trekken, met 3 laurierblad, 3 gekneusde knoflookteentjes, wat zwarte peperkorrels en een snufje zout. Na bijna 2 uur sudderen de ribjes eruit halen en de in blokjes gesneden groenten en de fijngesneden bladselderij toevoegen. Als de ribjes afgekoeld zijn, het vlees van het bot halen en terug doen in de pan, met de in plakjes gesneden rookworst en nog een half uurtje alles laten sudderen/garen. Bij gebrek aan roggebrood met mosterd en katenspek, hebben we er een geroosterde donkerbruine boterham met rauwe ham bij gegeten mèt manmanman… greakbaer piccalilly! 😉
Daar is het weer voor Stan! Wat is Greekbaer piccallilly, waarin verschilt die van ‘gewone’?
Venlose piccalilly, gemaakt door Slagerij Schreinemachers, en extra zuur….. geïnspireerd op het figuurtje ” Greekbaer” die over alles wat te “näole” ( Venloos voor: zannikken) heeft, meestal gevolgd door de opmerking: ” man man man man man………….”
Lekkere snert 😋
Ohh wat heerlijk en weer die rookworst……. Daar doe ik nu een moord voor…
Altijd lekker, erwtensoep. Maar, uhhh….
Nou…. i.p.v. ‘verse‘ , een kom erwtensoep van gisteren. Elise maakt haar erwtensoep altijd een dag van te voren – de volgende dag is hij het lekkerst. 😄
We kunnen t.z.t. wel eens een erwtensoep-contest houden – ik heb nog nooit ergens lekkerder erwtensoep gegeten als die van Elise… 😋
Nou da’s nog eens lief….. En lekker dus…. Ik kom ’n X proeven