gebakken Gerdeneers ei
Voor tussen de middag terwijl de mussen al van het dak vallen.
Sjalotje fruiten, tomaatje en courgettetjes mee bakken. 4 eitjes van Cootje en Co loskloppen met wat kruiden en een klein zeefje bloem. Als de groenten wat gesmoord zijn het losgeklopte ei erover schenken en zachtjes laten garen. De kunst is het omdraaien met een grote deksel en vervolgens de andere zijde laten bakken. Ik noem het maar een Gerdeneers omelet want pap en tante Lies(die stoekte mich ’n paerd) deden dit ook zo ongeveer. 🍅🥒🧅🥚🍳
Ja, dat kan ik me ook nog wel herinneren. Maar waar kwam dat “tante Lies die stoekte mich ein peerd” nou eigenlijk vandaan?
Dat komt uit een Venloos Vastelaovend leedje…. Wie weet nog welk?
Dat zegt Michelle al jaren over tante Lies, maar waar dat nou vandaan komt…..???
Komt echt uit een vastelaovend leedje… Maar ja welk?
Wimipedia weet ut ook niet 🤔😂
Ik wéét dat het uit een vastelaovesleedje komt, maar geen idee welk…
Michelle heeft vroeger een ponny gekregen van tante Lies denk ik, rijke suiker tante 😁
lekker zo’n omeletten trouwens! Krijg er zin an😉
Ik heb nog wat over……
Gewoon opgegoogled zou mijn moeder zeggen: https://www.limburgslied.nl/content/hiep-hoera
Nou hoe is het mogelijk! Ik heb natuurlijk ‘t ook letterlijk opgegoegeld, maar mijn goegel wist van niks…. 😳
Wauw Elise… wim(ipedia) en ik òòk meteen opgoogelen maar onze googels wisten het ook niet te vinden!
Het liedje kennen we echter wel!
Nou, dao isse dan:
https://youtu.be/usLtrkd3TOs
He hé gelukkig… Natuurlijk kennen we dit allemaal… Heerlijk deze fam – samenwerking.
Nu kan ik ook weer goed slapen.
🤣💕🐴🐎