Gevulde puntpaprika met mozzarella
Verwarm de oven voor op 180°C. Was en snij de puntpaprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg de helften in een ovenschaal. Smeer de binnenkant van de paprika’s in met tomatenpuree en strooi wat venkelzaadjes op de tomatenpuree. Maak een vulling van gesnipperde rode ui, gehakselde knoflookteentjes, wat gehakte olijven en tomaat (verwijder het zachte gedeelte van de tomaat, en hak de schil – het ‘harde’ gedeelte – fijn). Laat de mozzarella uitlekken. Vul de paprika’s met hen mengsel, snij de mozzarella in plakjes en leg deze boven op. Besprenkel het geheel met een beetje olijfolie en kruid met peper en zout en wat gehakte verse kruiden (ik gebruikte salie, thijm en rozemarijn).
Bak in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten bij 180°C. Bestrooi het geheel net voor het opdienen met wat vers gehakte basilicum.
Eet smakelijk!
Heel smakelijk, de venkelzaadjes waren een aangename smaakmaker! Geen 5 sterren vanwege het hoge verzadigde vetgehalte…