Ingelegde gember.
Echt een hele grote gemberwortel!!
Op zich houdt zo’n wortel zich best lang, maar ik dacht voor dat dit UGLY ding z’n kracht in smaak verliest ga ik deze wortel in ’n potje stoppen. In het kader van zero waste maak ik:
“Ingelegde gember of Japanse gari”
Azijn aan de kook brengen met 3 eetl suiker.
Wortel zo dun mogelijk schillen en met de mandoline flinterdunne schijfjes draaien.
Snufje zout erover en in de schone pot doen en aanduwen. Kokende azijn erop zo vol mogelijk en meteen met de deksel afsluiten.
Na 24 uur kun je het gebruiken…. Veelzijdig bij veel gerechten.
Enne wie heeft nog deze mandoline in de keuken la liggen…. Mam had er ook zo een… Mischien was deze wel van haar?
Ik kan me die mandoline van mam nog wel herinneren, maar die was dacht ik creme-wit van kleur, dus niet die van jou…

Wij hebben er geen, nooit gehad. Ik gebruik wel eens zo’n vierkante rasp, dat gaat ook heel goed.
Zo’n oranje molentje heb ik ook nog in de keukenla liggen, maar alleen met een rasp erbij, niet met ‘mandoline’.
Wat voor azijn heb je gebruikt?
Mam had zo’n raspmolen van rvs (of vernikkeld)… met een crème-geel handvatje aan de draaimolentjes, een grove en een fijne rasp en een voor plakjes. Die plastic oranje lag al op de rozenkransstraat in de la dacht ik…. Een mandoline is een platte plastic plaat met een mesje om heel dun te kunnen schaven.
Of moet dit in de rubriek ” rara wat is dit…”😉
Haha Mischien wel ja