Kabeljauw, gebakken pastinaak, witlofsalade
Op de foto lijken het gebakken aardappeltjes, maar het is gebakken pastinaak! Met de dunschiller schillen, in plakjes snijden en in een beetje roomboter aanbakken en dan met deksel op de pan verder laten stoven. 10 à 15 minuutjes is genoeg. Heeft verder niks nodig, alleen een beetje peper. Heerlijk, smaakt een beetje nootachtig en zoetig.
Erbij een stukje gebakken kabeljauw en verse witlofsalade (met appel, mandarijn, 1 stengel bleekselderij, rozijnen, handje walnoten, dressing van Griekse yoghurt met kerrie en gember), een eeuwenoud recept, maar nog steeds lekker.
Deze witlofsalade ken ik wel ja… Heerlijk. Pastinaak nog nooit gegeten geloof ik…. Ook eens proberen… Heet dat niet ” arme lui ’s asperges”.??
Zo ziet de pastinaak eruit. Heb je die nog nooit gegeten, Michelle?
Maar is geen “armeluis asperge”, zo worden schorseneren genoemd.
Mooi herfstig gerecht! Ik vind pastinaak lekker, ook als puré bij wild. Armeluisasperges zijn schorseneren, mijn moeder maakte die wel eens, een vies werkje om schoon te maken maar ook erg lekker.
Oh ja…. Dan denk ik meteen aan Dr. P…. Knolraap en lof, schorseneren en prei…
https://youtu.be/QifjuJNF7Io…