Kiwi-likeur
Vriend Ruud heeft de zuidgevel geheel begroeid met enkele enorme kiwistruiken. Daarvan maakt hij meestal ettelijke potten jam. Bij mijn bezoekje kreeg ik een paar kilo mee waarmee ik behalve kiwi-jam maken, ook eens wil experimenteren met kiwi-likeur en kiwi-chutney.
Hier alvast de likeur, de jam en chutney volgen later: 7 (zeer) rijpe kiwi’s geschild, elk in 8 partjes verdeeld, en samen met 450 ml Black Rum en 110 gram kristalsuiker in een 1 liter Weckbokaal weggezet.
Gedurende 4 weken elke dag even omschudden. Daarna zeven en bottelen.
Nog even geduld dus om het resultaat te kunnen proeven!
Eindelijk geproefd! Hij is met de tijd nog wat lekkerder geworden, en wat donkerder van kleur. Eerst voorzichtig gedecanteerd, hij is na zo lang staan prachtig helder en mooi van kleur geworden. Mooi etiket ontworpen en zie: een heerlijke likeur!