lasagne al ragu met verse pasta bladen
We maken allemaal wel eens lasagne bolognese. Of zoals men in Italiƫ zegt Pastachutta al ragu.
Ik heb het ook al heel vaak gemaakt, maar toch nooit zo als de echte Italiaanse mama… Dus eens goed nagevraagd waar nu het verschil inzit.
Ten eerste verse pasta bladen gebruiken.
De vleessaus met de groenten heel fijn gesneden 2 uur laten pruttelen en dan mengen met de bechamelsaus.
Eerst een laagje saus in de ovenschaal en stapelen maar… met de pasta bladen en saus. Ook hier zit een verschil… Nu dunne laag saus en dan weer pasta blad… Eindigen met alleen de bechamelsaus en geraspte parmezaan.
Deze heeft 10 lagen…. Terwijl ik anders maximaal 5 lagen heb.
Verbeterpunt deze keer… Nog meer kruiden want ik denk dat de bechamelsaus al veel smaak opneemt…. Terwijl ik het toch best arabiatica gekruid had. Maar verder heerlijk.
Ziet er heerlijk uit! Dank voor de tips, ik ga het eens op jouw manier proberen. Wel veel werk, vries jij ook wel eens porties ragu in?
Zekers doe ik meestal. Het is ID best veel werk maar als je dan ook een of twee porties in vriest loont het zich… En lekkerder dan een potje uit de winkel.