Lunchtime!
Lunchtime – met heerlijke zelfgemaakte courgettesoep, de lievelingssoep van Elise.
Recept
Voor ongeveer 2 l soep:
- 3 courgettes
- 1 rode ui
- 2 kippen- of groentenbouillonblokjes
- 500 ml water
- 150 ml light kookroom
- verse peper
- olijfolie
Breng 500 ml water met 2 bouillonblokjes aan de kook.
Snij de ui in stukjes en fruit de ui in olijfolie.
Snij ondertussen de courgettes in stukjes van ca 1 cm en voeg ze bij de ui, bak ca.3-5 minuten op middelhoog vuur.
Geef een paar flinke draaien aan de pepermolen.
Voeg de gefruite ui en courgette nu toe aan de bouillon, en laat het geheel nog ca. 5-10 minuten op een zacht vuurtje door koken. Neem de pan van het vuur en maak er met een staafmixer een mooi glad romig soepje van. Roer op het laatst de kookroom er doorheen.
Eet smakelijk!