Man vs. Machine battle
Machinaal kneden of met de hand?
Met de laatste rest ambachtelijke broodmix “Adria Fantasia” twee broden gemaakt met verse Bruggeman gist. Een brood in de kneedmachine in de vorm, het andere het edele handwerk op de vloer. Beide broden rezen enorm (eerste en twee rijs bij 30°), maar zakte in de oven een beetje in. Resultaat uiteindelijk prima, alleen iets minder luchtig dan gehoopt.
Het handgeknede brood vind ik iets lekkerder, maar dat komt puur door de extra aandacht en liefde…
De juiste fotovolgorde moet je even raden.
Hoi Joep, gebruik je de hete lucht-stand of onder- en bovenwarmte?
Alleen onder- en bovenwarmte schijnt beter te zijn wat betreft inzakken…
Ik ben gewend om brood altijd met hete lucht te bakken, dus dat gaan we volgende keer ’s anders doen! Dankjewel voor de feedback.
Goed bezig Joep… Ziet er beide oké uit.
Dat met echte roomboter en formaggio vecchio di frattelli Menizins
Ooohhh nog even wachten…… Dan gaat de kaas mee in mijn koffer
Oooooh, we kunnen niet wachten…. mmmmm
Voor een pakje Adria Fantasia houden we ons ook altijd aanbevolen!