pasta a la casa
Zoals een vlijtige Italiaanse huisvrouw betaamt heb ik op deze regenachtige vrijdag ochtend zelf pasta gemaakt.
Strooi 300 gr bloem(00) op een plank
Maak een kuiltje in het midden vd bloem en breek daarin 3 eieren. Klop ze voorzichtig los met een vork. Zorg ervoor dat er geen vloeibaar ei op de
plank komt en meng de eieren zo goed mogelijk los door de bloem dat het niet meer plakt.
Bestuif dan beide handen met bloem en begin te kneden, zeker 10 tot 15 min. dus al je emoties, ziel en zaligheid kun je kwijt in je deeg.
Als het mooi glad en elastisch is laat je het een half uurtje rusten in plastic folie.
Deel dan je deegbal in tweeën, dek een helft af en leg in koelkast.
Haal dan de pasta door alle standen vd pastamachine totdat je bij de kleinste stand bent en het mooi dun is. Mijn langste plak was 95 cm.
Deze door de variant tagliatelle gehaalt.. Langzaam doordraaien en je hebt mooie lange slierten. Deze op de plank laten drogen met een snufje bloem erover. Afdekken met een doek tot gebruik.
Wow! Ziet er super uit, en zal zo ook wel smaken! Mooie vrijdagochtendklus.
Dat ziet er zeer professioneel uit. Dat doe ik je niet na. Heb ik denk ik ook te weinig geduld voor.