Perzikencake
Een nieuwe oven: dus uitproberen wat ik met de oude oven niet aangedurfde. Gisteren verse perziken in de aanbieding, dus het werd een perzikencake.
Ingrediënten:
– 300 g perziken, gedeeltelijk in kleine stukjes gesneden voor door het beslag, en in plakjes voor bovenop.
– 300 g bloem
– 150 g suiker
– 150 g ongezouten roomboter
– 150 g creme fraîche
– 8 g vanillesuiker
– 3 eieren
– 2 tl bakboeder
Klop de boter, suiker en vanillesuiker tot een romig geheel. Voeg één voor één de eieren toe en meng tussendoor goed zodat elk ei goed opgenomen wordt. Voeg de creme fraîche toe en meng goed. Voeg nu het bakpoeder en de bloem (in delen) toe en mix telkens goed. Spatel de perzikblokjes nu door het beslag, ik wentel deze eerst even door de bloem, dan zakken ze niet naar de bodem. Schep het beslag in een bakvorm en verdeel de plakjes perzik bovenop.
Bakken met onder- en bovenwarmte (175 °C) gedurende 1 uur.
My kitchen prince was weer lekker bezig!
Haha ik was een vd gelukkige om de cake te proeven….mocht iets luchtiger maar door het vocht van het fruit is dat moeilijk. Je had al het fruit met bloem bestoven dus daar lag het niet aan. De smaak is lekker fris fruitig. Heerlijk bij ’n tas koffie.🍑☕