Pissaladière
Het is alsof we in Zuid-Frankrijk zitten, zo lekker schijnt de zon! Eerst heerlijk geborreld met Sjors en Anne, die gekoeld Hertbier bij zich hadden van het enige Nederlandse boscafé Het Hijgend Hert in Vijlen. Wat pistachenoten erbij, gevulde brie, een oude kaas met knisperende kristallen en een mooie milde Chorizo: genieten! Door met een lekkere pissaladière: een ruime hoeveelheid ansjovis en zwarte olijven op een romige bodem van tomatensaus en mozzarella, afgemaakt met versgeraspte pecorino.
Nu hoeven we alleen nog maar op de Italiaanse ijsboer te wachten die elke zaterdag om kwart voor 8 in onze straat staat. Fijn weekend!
Wat een heerlijke zaterdag op zo’n manier…. Ziet er zeer smakelijk uit. Genieten straks van de gelato 🍦🍧
deze ken ik nog niet… een bodem van mozzarella, dus zonder deeg? Dat wil ik wel eens proberen! In ovenschaal of op de bakplaat met bakpapier?
Het ziet er heel lekker uit!
Ha Stan, nee dat heb ik onhandig opgeschreven: als basis heb ik een rol pizzadeeg gebruikt, daarop tomatensaus en mozzarella, etc
Ik kende het ook niet. Dus even gegoogeld:
“Vertaald uit het Engels-Pissaladière is de vertaling van het Ligurische woord Pissalandrea. Het is een culinaire specialiteit afkomstig uit Liguria en meer in het bijzonder uit Genua”
Ga het ook proberen. Dank Elise voor dit ideetje
Die heb ik al een paar keer gemaakt. Een recept van Van Boven. Bodem van een rol bladerdeeg, daarop een dikke laag zachtgegaarde uien (ong. 40 minuten gesmoord met een schepje suiker en beetje wijnazijn), en veel ansjovis, zwarte olijven en tijm. Echt zomers en heerlijke smaak.
Klopt helemaal Wilmy, origineel hoort dit met gekaramelliseerde uien want eigenlijk is het een uientaart maar daar had ik even geen zin in, vandaar dat ik hem als pizza gepost heb. Groetjes!