Pittige drumsticks met gegratineerde venkel en geroosterde trostomaatjes
Een makkelijk gerecht want alles kan voorbereid worden zodat je rustig kunt borrelen:
De drumsticks pittig kruiden, aanbakken en garen. De venkel in parten snijden, koken, af laten koelen. Een half uur voor je wilt gaan eten de drumsticks opwarmen, de venkel besprenkelen met olie, fijngesneden knoflook, het venkelgroen en vers geraspte Parmezaanse kaas en samen met de tomaatjes een half uur bij 180grC roosteren.
Onverwacht lekker, ik ben niet zo’n venkel fan, maar deze was aangenaam zacht van smaak. Pittige kip natuurlijk altijd lekker!
Verrassende combi… Heb toevallig (weer… Kan d’r ook nx an doen) vandaag dummsticks in huis gehaald dus dit is een lekkere tip.
Vandaag de kippenpootjes gemaakt. Eerst het vel helemaal teruggetrokken, dan elke poot verschillend gekruid: met chilivlokken en geroosterde paprika
Of gember met citroensap,
Graham marsala
Gele curry.
Dan het vel weer over de pootjes terug doen. Hele ochtend gemarineerd en daarna in de oven 45 min.
Helaas geen foto gemaakt, maar ze smaakte heerlijk krokant…. Dank voor de inspiratie Elise. 🍗🍗🍗
Leuk toch dat we elkaar zo inspireren!
Tot de volgende keer!