Quiche pancetta al formaggio
Vandaag is het een feestdag in Italië. Epifania…. De befana(heks) komt op de bezemsteel langs bij de kinderen om een kadootje in de sok te stoppen en om geluk te brengen.
Er wordt ook een grote troshoop opgebouwd centraal ergens in het dorp deze wordt in de hens gestoken en aan de rook kan de befana voorspellen hoe de oogst zal zijn komend jaar.
Echter dit jaar geen festiviteiten; dus maar thuis een quiche gemaakt met bacon gesmoorde uiringen, geraspte kaas, room en geklopte eitjes,pittig gekruid… 30 min in de oven en klaar is je comfort-food.
De troshoop maken we vd zomer wel een keer als jullie op bezoek zijn, eens kijken of de wind dan goed staat voor ons geluk…… En proosten we op elkaars gezondheid.
Ik ruik hem hier, wat heeft hij een mooie kleur! We komen graag een keer fikken…..
Ziiet er prachtig uit! Die mag je weer bakken als we weer bij jullie kunnen zijn! 😋🥰
Oh, ik kan ‘m bijna hier ruiken, zo lekker ziet ie er uit.