Ragu a la Napolitano
Ragu a la Napolitano :
Knoflook zachtjes smoren met wat sjalotjes in een mooie olijfolie … Knoflook eruit halen anders wordt het bitter. Ribjes aanbraden in de olie zodat er een bruine korst bijna carameliseert. Peper & zout, laurier, oregano en wat je meer lekker vindt
toevoegen. Dan tomatenpassata en water erbij doen en zeker 4 uur laten trekken / pruttelen. Als het vlees zo vh bot valt kun je het kleinsnijden of met een vork ervanaf halen. Evt op smaak brengen met basilicum of pepers. Dan heb je ’n mooie basis voor enkele malen salsa Napolitano. Lekker met pasta natuurlijk of met patatten al forno. Morgen is het smullen….
Indachtig mijn onderschrift – geen rode wIjn er in? 😳
Kan, maar het wordt er wat zuur van. En tomaten zijn al zuur van zichzelf. Kun je opheffen door er wat suiker aan toe te voegen…
Mooi puur recept, gaan we een keertje doen!