Recept zwartbrood

0
(0)
Op verzoek het recept:

*500 gram grof gemalen granen (ik neem een 5- of 6- granenmix, bv tarwe, rogge, spelt, gerst, eenkoorn, etc)
*250 gram volkorenmeel of roggemeel 
*1 eetlepel zout
*500 ml karnemelk 
*15 gram droge gist
*70 gram schenkstroop
*100 gram zonnebloempitten
*handvol kummel- of karwijzaadjes en venkelzaadjes
*optioneel: hazelnoten en rozijnen. 
Gebruik de keukenmachine, los de gist op in de lauwe karnemelk (37gr) en 2 min roeren, alle overige ingredienten toevoegen en 4 minuten kneden, het deeg in een met bakpapier beklede brood vorm doen en 1 uur in de oven op 50gr laten rijzen, dan de oventemperatuur verhogen naar 150gr en 2 uur bakken, daarna het blik in een vochtige doek wikkelen en in de oven laten afkoelen, als hij afgekoeld is inpakken in aluminiumfolie en 2 dagen in de koelkast laten rusten. Daarna kan je hem aansnijden, dat gaat het beste met de snijmachine. In porties verdelen en een gedeelte invriezen. 
Superlekker!!! 

Hoe lekker is dit?

Gemiddelde 0 / 5. Hoeveel keer geproefd? 0

Nog niemand geproefd?