Restjessoep
Wat eten betreft probeer ik niets weg te gooien, restjes krijgen meestal een bestemming in het gerecht van volgende dag, of heel vaak in een lekker soepje voor de lunch.
Gisteren aten we pasta, en daar bleef nog een klein restje van over. Er lagen ook al, eigenlijk té lang, nog een paar stelen bleekselderij in de koelkast. Wat hadden we nog meer: een paar tomaten, en ui is altijd aanwezig.
De ui en bleekselderij klein gesnipperd aangezet in wat olijfolie, tomaat kleingesneden erbij, even laten pruttelen, dan wat kokend water en een bouillonblokje erbij, en nog even laten pruttelen alvorens de staafmixer erbij te pakken. Wat kruiden naar smaak toevoegen, ik pakte oregano en een pietsie chilivlokken, dan het restje pasta toevoegen en even goed laten doorwarmen.
We aten er een dikke snee zelfgebakken brood van het Italiaanse AdriaFantasia meel bij. Smullen!
Heerlijk n kop eigengemaakte soep.
Jammer dat ik het bijna nooit maak.
Wat let je? Niet veel voor nodig, restje van dit, beetje van dat, én een beetje fantasie…. Heb jij vast allemaal wel in huis? 😉
Er gaat hier geen dag voorbij zonder soep!