Rotondolo involtini
Wim had zin om te bakken vanmiddag! En nee, niet in de zonππ
! Maar goed, toch heet in de keuken met de oven aan….. ik schrijf het maar alle credits zijn voor Wim!
Eerst half bloem en half volkorenmeel, gist, zout en lauw water mengen en kneden tot een soepel deeg. Dit een uur laten rijzen, de lucht er uitslaan en tot een lap uitrollen, gesneden ui, olijven, zontomaatjes en salami eroverdoen en geraspte kaas. Oprollen en de rol in dikke plakken snijden en deze op een met bakpapier beklede vorm in een ronde leggen. Dit nog eens ong 3 kwartier laten rijzen. In voorverwarmde oven op 220Β° (conventioneel ) 30 minuten bakken en dan op rooster iets af laten koelen ……. mjammie! met wat olijfolie, balsamico en ietsie grof zeezout!
Om je vingers bij af te likken zo heerlijk!
π
Zo die Wim! Dat ziet er goed uit, die ga ik vast een proberen!
Ziet er inderdaad heerlijk uit. Zomers π
Prachtig die kleuren en vast ontzettend lekker. Dat ga ik ook eens proberen.. Toppie Wimke