saltimbocca
De naam “saltimbocca” komt van saltare in bocca, wat springen in de mond betekent – het is zo smakelijk dat het in je mond springt.
Deze keer van kipfilet want kalfsoester was niet te koop.
1. Leg de kipfilet op een snijplank, dek het af met huishoudfolie en sla ze met een vleeshamer of houten plank plat tot ze ongeveer 5 mm dik zijn. Kruid beide zijden met zout en peper.
2. Leg over elk stukje plat kipfilet een plakje prosciutto en leg er 1 salieblaadje op. Prik met een tandenstoker door het vlees, de salie en de prosciutto om de lagen op hun plaats te houden.
3. Verhit een grote pan op middelmatig vuur, voeg 40 g boter toe samen met een scheutje olie.
5. Leg de filets in de pan met de platte kant naar beneden, en bak ze aan de onderkant bruin. Voeg de witte wijn toe en laat deze eerst verdampen voordat je de pan afdekt met een deksel, zodat het vlees volledig gebraden wordt. Haal het uit de pan en leg het op een bord.
Doe nog een klontje boter in de pan samen met wat wijn om het af te blussen en te laten sudderen tot je een volle, glanzende saus krijgt. Giet het over het gebraden vlees en dien het op.
Vergezeld met aardappelpartjes in de oven gegrild met grof zeezout en tijm.
Gegrilde aubergine 🍆 en frisse salade met een lekkere dressing a la Wilmy…
Bon appetito….
Een heerlijk zondags maal! Lekker met salie, ik ben dat aan het opkweken.
Ziet er smakelijk uit! Mooie foto!