Sticky Zalm uit de airfryer

4
(1)

Zalm uit de Airfryer lekker met deze heerlijke sticky marinade. De zalm hoeft maar een paar minuten in de airfryer en komt er heerlijk sappig, mals en natuurlijk sticky uit.
Ingrediënten voor 2 personen:
2 stukjes zalm
1.5 eetlepel sojasaus
1 eetlepel honing
1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
1 theelepel citroensap
1 teentje knoflook geperst

Instructies
Mix alle ingrediënten voor de marinade goed door elkaar.
1.5 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel honing, 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker,1 theelepel citroensap, 1 teentje knoflook

Smeer je stukken zalm goed in met de marinade. Plaats ze in een bakje en giet de eventueel overgebleven marinade erbij. Laat de zalm minimaal 15 minuten marineren. Verwarm de airfryer op 180 graden en bak de zalm in 8 minuten gaar. Eventueel smeer je de zalm op de helft van de tijd nog een keer in met wat marinade! Ik combineerde dit heerlijk stukje zalm met venkel, ook uit de airfryer.

Zo maak je het: Verwarm de Airfryer op 190 graden. Was de venkel, snijd de stelen eraf en pel de dikke ringen los. Breek de ringen in grove stukken en leg in een ovenschaal. Voeg de olijfolie toe en hussel door elkaar. Zet in de airfryer voor 15 minuten, de venkel moet aan de randen bruin kleuren. Maal verse peper over de venkel, het venkelgroen en wat walnoot stukjes. Vergezeld met een Grenache Syrah rose…. Niets meer aan doen…..voor herhaling vatbaar.

Hoe lekker is dit?

Gemiddelde 4 / 5. Hoeveel keer geproefd? 1

Nog niemand geproefd?