"Tiramisu"-taart
Voor een etentje met vrienden een speciaal toetje gemaakt. Zag er wel mooi en feestelijk uit, al zeg ik het zelf… En het smaakte heerlijk. In de hoge springvorm. Op de met bakpapier beklede bodem een mengsel van koekjes en boter, dit in de koelkast zetten. Dan de vulling maken. 250 ml slagroom kloppen met 4 el lichte basterdsuiker, 500gr mascarpone erdoor scheppen plus 50 ml afgekoelde espresso. 4 gelatineblaadjes weken in water, uitknijpen en oplossen in 100 ml warme amaretto. Beetje laten afkoelen en door het slagroommascarponemengsel roeren. Eenderde hiervan op de bodem van de taartvorm uitstrijken en een laagje lange vingers of amaretto koekjes (gedoopt in espresso-amaretto mengsel) erop verdelen, dan weer mascarponemengsel, koekjes en afsluiten met mascarponemengsel. Minimaal 4 uur in de koelkast laten opstijven. Dan cacaopoeder erover strooien (met zo'n decoratievormpje ziet het er nog leuker uit) en tenslotte (au bain marie) gesmolten chocolade met de spuitzak langs de bovenrand. De bedoeling was dat die dan mooi naar beneden druipt, maar dat is nog best lastig. Maar toch zag het er heel aardig uit.
Wauw…. Ziet er mooi uit.
Op deze wijze hoef je dus geen eiwitten stijf te kloppen.
Lijkt wel erg machtig of viel het mee.
Was niet zo heel machtig, viel eigenlijk wel mee, ligt natuurlijk ook aan de grootte van de taartpunt 🤣 Maar die chocoladerand, daar moet ik nog eens op oefenen.
Ziet er prachtig uit Wilmy!
Heel mooi, kan zo in een kookboek!