Tortellini met verse spinazie en een kaasroomsaus
Vroeg gegeten ivm de voetbal: Verse tortellini verde – gevuld met spinazie en ricotta – even opgebakkken in chorizo-olie (overgebleven van de maïssoep met uitgebakken chorizo, zie recept eerder deze week), samen met nog wat overgebleven uitgebakken chorizostukjes en een restant plakje gerookt ontbijtspek:
Een enorme hand verse spinazie meegebakken:
Wat maakte het af: een tongstrelende Parmezaansaus, je had het hier eens moeten ruiken. Hiervoor een eetlepel roomboter gesmolten, 1 teentje knoflook uit de knijper meegebakken. 1 eetlepel bloem nog even meegebakken en daarna 200 ml slagroom en 50 g versgeraspte Parmezaan toegevoegd. Lekker even laten indikken, peper naar smaak toegevoegd:
Manmanman wat was dat lekker. Morgen maar een extra rondje lopen :-). Erbij een eenvoudige tomatensalade met rode ui en kleine – en appelkappertjes, in een balsamicodressing:
Man man man dat klinkt lekkerrrrr!
Jonge jonge jonge ik geef het 5 sterren zonder te proeven want dit klinkt goddelijk…..ik ruik het bijna.
Goede combi met chorizo……finishing touch …… geroosterde pijnboompitten ???
Goed idee, van die pijnboompitten!