Traditionele lasagne bolognese
Het was gisteren een beetje grijs, dus een perfecte dag om de belastingbrief in te vullen én lasagne te maken.
Tips van Michelle opgezocht van 12 maart 2021 en gezorgd dat de groenten en het gehakt héél klein waren. Dit heb ik gedaan door de groenten te raspen en het gehakt bevroren in de pan te doen en steeds een gaar laagje af te krabben.
Verder exact dit recept gevolgd, met verse lasagnebladen en geraspte pecorino er bovenop: www.leukerecepten.nl/recepten/perfecte-lasagne-bolognese/
De smaak was overheerlijk, heel romig (ik vraag me daarom af of de mozzarella wel nodig is). De bechamelsaus was een beetje te dik, ik zag dat Michelle hem mengt met de ragu: dat ga ik volgende keer ook eens proberen. Ik had meer lagen kunnen maken maar mijn ovenschotels zijn niet hoog genoeg, dat wordt weer een gezellig rondje Kringloop 🤣
Tips van Michelle opgezocht van 12 maart 2021 en gezorgd dat de groenten en het gehakt héél klein waren. Dit heb ik gedaan door de groenten te raspen en het gehakt bevroren in de pan te doen en steeds een gaar laagje af te krabben.
Verder exact dit recept gevolgd, met verse lasagnebladen en geraspte pecorino er bovenop: www.leukerecepten.nl/recepten/perfecte-lasagne-bolognese/
De smaak was overheerlijk, heel romig (ik vraag me daarom af of de mozzarella wel nodig is). De bechamelsaus was een beetje te dik, ik zag dat Michelle hem mengt met de ragu: dat ga ik volgende keer ook eens proberen. Ik had meer lagen kunnen maken maar mijn ovenschotels zijn niet hoog genoeg, dat wordt weer een gezellig rondje Kringloop 🤣
Was inderdaad heerlijk, de lekkerste lasagne die ik tot nu toe geproefd heb. Vandaag het restant van gisteren, dus dat wordt wederom smullen! 😋
Lekker hé…. Voorheen deed ik meer saus tussen de lagen….maar op z’n Italiaans zijn de lagen juist dunner en meer bladen stapelen.
Rondje kringloop altijd goed idee.
En vandaag smaakt de lasagne nog lekkerder. (Meestal heb je n grote hoeveelheid passata (saus) Je kunt dit ook goed invriezen )