Wortelcake
Ik ben niet zo sterk in cake bakken maar deze wilde ik toch proberen. Ik moest immers wat een bussel wortelen doen.
4 eieren
300 Gr bloem
125 Gr bruine suiker
125 g rietsuiker
180 ml zonnebloemolie
400 Gr geschaafde wortels
Stukje gemberwortel geschrapt
55 g gehakte pistachenoten,of andere noten
1 zakje bakpoeder
2 theel kaneel
Snuf zout
Ik heb alles in de keuken machine gedaan, begin met de eieren los kloppen, dan de suikers erbij luchtig kloppen, olie erbij mengen. Dan alle droge ingrediënten toevoegen met een zeef. Als dat goed is gemengd spatel de wortelrasp en noten erdoor. Het mengsel in een cakeblik storten. In het blik heb ik met bakpapier gedaan zodat het makkelijk uit de vorm komt. 1 uur 180 graden.
Klaar is Kees konijn….vies hè….
Ben benieuwd, hij ziet er wel gezellig wortelig uit!
En, hoe smaakt ‘ie? Ik geloof dat ik nog nooit wortelcake of taart gehad heb, smaakt het echt naar wortel?
Nee . De wortel valt in het niet bij alle smaken . Bovendien is het een zoete ingrediënt.